Friesz Levente

Friesz Levente


30 720 06 87
1065. Hajós u. 25. SUPERGYM

MI AZ A WEST COAST SWING?

A másik improvizatív táncunk Krisztával, az Autumn Swing Challange open strictly döntőjéből. Már alig várom, hogy újra együtt versenyezzünk! Ezt tanítjuk. Ezt csináljuk a péntek és szombat estéken a bulikban. Ezt imádjuk, a szabad táncot!

Szerző: Levente Friesz, 2015. november 18.

Egy hosszú, fárasztó, de nagyszerű hétvége után! Autumn Swing Challange open JnJ 6. hely Andrea Pártossal Autumn Swing Challange open Strictly 3.hely Krisztina Szakaval Dancenet kupa 2.hely Haraszti Zsuzsival. Köszönöm!!!

Szerző: Levente Friesz, 2015. november 9.

Egy modern páros tánc, amit napjaink és az elmúlt évtizedek szinte bármely zenéjére táncolhatsz.
West Coast Swinget kényelmesen táncolhatunk 4/4-es zenékre stílustól függetlenül (funky, rnb, hiphop, rap, blues, dubstep stb.). Ha belépsz egy szórakozóhelyre vagy bekapcsolod a rádiót, akkor szinte biztos, hogy olyan zenét fogsz hallani, amire tudsz West Coast Swinget táncolni akár pár hónap tánctanulás után.

 

MÉG SOSE HALLOTTAM A WEST COAST SWINGRŐL! HONNAN JÖN? SOKAN TÁNCOLJÁK MAGYARORSZÁGON?

Ahogy az a nevében is benne foglaltatik, a West Coast Swing az Egyesült Államok nyugati partjáról származik, egészen pontosan Kaliforniából. Mára már elérte a világ minden részét, többek között Magyarországot is. A magyar West Coast Swing kiemelkedő táncosokkal és tanárokkal, heti rendszerességű bulikkal, három nemzetközi rendezvénnyel és ami a legfontosabb, nagyszerű közösséggel büszkélkedhet.

 

MIÉRT MONDJÁK, HOGY A WEST COAST SWING EGY MODERN ÉS SZABAD TÁNC?

Egyrészt zenei műfajok sokaságára táncolhatunk, másrészt a táncosok külön-külön is kifejezhetik érzésüket a zenével kapcsolatban. A West Coast Swing különlegessége, hogy a lányoknak nagyobb szabadsága van a táncban.
Minél régebb óta táncolja valaki a West Coast Swinget, annál inkább kiélvezheti ezt. Egy kezdőnek ez a szabadság leginkább a választható zenei műfajok sokaságában nyilvánul meg. A középhaladó táncosok ritmusvariációkkal és egyéni díszítésekkel is színesíthetik táncukat. A haladó táncosok pedig már úgy tudnak kommunikálni, hogy a tánc egy kétirányú játékká válik.

 

Ha megjött a kedved a West Coast Swinghez, akkor érdeklődj kezdő tanfolyamaink iránt a fenti elérhetőségeken!

 

 

És ha van kedved olvasgatni a West Coast Swing világáról: